Árvízkárosultaknak vitt magánadományt a Szív Útja Központ, olvasd el szívhezszóló beszámolójukat!


Tán ez példa, Tán még most is elgondolkodhatsz, hogy tégy valamit, Tán(?) meg sem oldódtak még azok a problémák amik az árvízzel jöttek, vagy ez még mindíg tanítás mindannyiunknak(?) az összefogás szükségességéről és erejéről. Mely összefogás a Szívben hat, Benned dolgozik, miközben persze új világ épül álltala. Olvassad el az alábbi beszámolót, és nézd meg a képeket amik a helyszínen készültek…

Árvízkárosultaknak vitt magánadományt a Szív Útja KözpontA Miskolc melletti Felsőzsolcára indult magánadományokkal július végén a Szív Útja Központ vezetője, Barát István és segítő barátja, Dvorák Sándor. A cél az volt, hogy a segítség kézből kézbe érjen, az adomány ne vesztegeljen tornatermekben, az árvízkártól szenvedő település haszonlesőit kikerülve, egyenes a rászorulókhoz kerüljön az összegyűjtött szállítmány.

A nyár eleji nagy árvizekről mindenki hallott, a károkról beszámolt a média. Közel egy hónappal az árvíz levonulta után ott járva, még mindig szörnyű kép fogadott minket. Egyik utcában például, a mintegy 20 házból 3 áll, a többi romokban hever. Egy utcabéli elmondása szerint 4 méter körüli volt itt a víz. Nem sok minden maradt meg, de, ami még rosszabb, a víz levonulta óta szinte semmi sem változott.

Ugyanezt mesélték még mások is, volt, aki sírva, volt, aki dühösen. Elmondták, hogy hihetetlen hivatali bürokráciával kell birkózniuk. Egy férfi meséli, hogy házát a víz romba döntötte, de a kálvária csak ezután kezdődött. Bontási engedély követelnek rajta, újra kell jegyeztetni az ingatlant a földhivatalnál (ezt újjáépítés esetén majd többször is meg kell tenni), az áramszolgáltató súlyos pénzekért kikötötte a villanyt, még súlyosabbért fogja visszakötni. A polgármesteri hivatalban úgy beszélnek velük, hogy a bicska kinyílik a zsebben.
– Mintha mi akartuk volna ezt az egészet! – fakad ki a férfi.
– Magunkra vagyunk hagyva – folytatja egy asszony. – A polgármester és köre lenyúlja az adományokat, az egyik bútorgyár adományából kivették a nekik tetszőt, aztán saját használt bútoraikat tették a helyére, de az sem jutott ki a raktárból.

Az árvíz után több héttel, lassan hónapokkal, még mindig katasztrófa-helyzet van Felsőzsolcán, mint ahogy oly sok helyen Borsodban, az árvíz által érintett területeken.

Az adományok gyűjtését ezért nem hagyjuk abba, sőt arra buzdítunk mindenkit, segítsenek a rászorulóknak, ha van rá lehetőségük. Mint megtudtuk, Felsőzsolcán most leginkább a felújításhoz szükséges anyagok kellenének, burkoláshoz, festéshez valók. Szükség van hűtőszekrényre, mert az élelmiszert még mindig nem tudják hűtve tárolni. Kell majd bútor, fekhelyek és szekrények egyaránt.
Ennek összegyűjtését és szállítását szeptemberben végezzük.
A szállításhoz keresünk teherautóval bíró segítőt, aki fuvarját adományként tudná biztosítani.

Élelmiszerre is szükség van még korlátozott mértékben, egy másik faluban a polgármester nem enged be semmilyen hivatalos segélyt, a földeken elpusztult a termés. Ezért aztán a sötétlelkű haszonlesők több mint 300 Ft-ot kérnek el a falubeliektől egy szál sárgarépáért.
Az élelmiszeradományokat a következő telefonszámon lehet felajánlani:
+36302746535

Az adományozóknak és segítőknek a Szív Útja Központ ezúton is nagyon köszöni eddigi segítségüket és munkájukat.

A segély szétosztásánál kérdezgették, hogy honnan jöttünk, s amikor elmondtuk, hogy a Pilisből érkeztünk és magánszemélyek szerető szívének köszönhetik a csomagokat, szinte kivétel nélkül könnybe lábadt szemmel néztek ránk, és kértek meg minket, köszönjük meg a segítséget a nevükben, valahogy így:
– Isten áldja magukat!

Orsi és István

Orsi és István

Az Ég áldása kísérjen Mindannyiunkat!
Orsi és István
—————————————————–
Szív Útja Szakrális és Gyógyító Központ
(70) 419 9234
Honlapunk:
http://szivutja.belsobarlang.hu

A budapesti Belső Barlang (IX., Mihálkovics u. 4.) progjamjai itt:
http://www.belsobarlang.hu/

A Tűzmadár Táltos Dobkör programjai itt:
http://tuzmadartaltos.hu/e107/news.php?extend.8.15

5 hozzászólás

  1. 2010/10/05 - 12:31

    […] Árvízkárosultaknak vitt magánadományt a Szív Útja Központ, olvasd el szívhezszóló beszá… […]

  2. 2010/10/05 - 22:12

    Kedves Mindenki! ma hallottuk mi történt. a barlangban elkezdünk gyüjteni amit csak tudunk. keresünk valakit aki közvetlenül tud segíteni abban, hogy célirányos lehessen az adakozás. amire a leginkább szükség van.

    ezen a telefonon elérhetők vagyunk és a belső barlang minden címén.
    06-70-391-9331

    reméljük sok segítőkész ember itt lesz, hogy Önök mellé álljon!

    Botka Zsuzsa és Ferenc Attila

  3. 2010/10/06 - 13:07

    […] Link 1: Nem is oly régi cikkünk: Árvízkárosultaknak vitt magánadományt a Szív Útja Központ, olvasd el szívhezszóló beszá… […]

  4. 2010/10/08 - 09:57

    […] Árvízkárosultaknak vitt magánadományt a Szív Útja Központ, olvasd el szívhezszóló beszá… […]


Hozzászólás